Nieuwediepers kunnen Rijkswaterstaat het hemd van het lijf vragen over hun met sloop bedreigde vuurtoren Lange Jaap

De Lange Jaap wordt met sloop bedreigd.

De Lange Jaap wordt met sloop bedreigd.© Archieffoto RedMouse

Delano Weltevreden
Den Helder

Rijkswaterstaat geeft op dinsdagavond 21 december een toelichting op de Kamerbrief van minister Barbara Visser over vuurtoren Lange Jaap. De digitale bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Rijkswaterstaat heeft de vuurtoren, een rijksmonument, onvoldoende onderhouden. De vuurtoren is er daardoor zo slecht aan toe dat voor sloop wordt gevreesd. Eind januari neemt de minister een besluit. De uitnodiging van RWS is mede namens de gemeente Den Helder en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verstuurd.

RWS gaat in de digitale bijeenkomst niet alleen in op de Kamerbrief en de publicatie van uitgevoerde onderzoeken. Ook wordt het vervolg tot medio januari toegelicht. Dan sluit de termijn voor het indienen van ideeën en suggesties sluit. Half januari sluiten de door de minister ingeschakelde externe experts hun bevindingen af.

Vanwege de coronarestricties is gekozen voor een digitale bijeenkomst. Vragen en ideeën kunnen tijdens de bijeenkomst via de chatfunctie worden gedeeld. De voorzitter stelt die vervolgens aan de orde.

Via de link https://tinyurl.com/yc25he7s kan de bijeenkomst worden bijgewoond. Wie erbij wil zijn moet zich bij aanvang met naam en e-mailadres registreren.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.