Tonnaer: ’College, help de GGD bij zoeken naar een geschikte vaccinatielocatie in Hoorn’

Martijn Mak
Hoorn

Het college van burgemeester en wethouders in Hoorn moet snel in actie komen en de GGD helpen bij het vinden van een geschikte vaccinatielocatie in de gemeente, om zo de omikronvariant van het coronavirus te beteugelen. Dat vindt Fractie Tonnaer.

„Boosteren is volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel dringend nodig om corona tegen te gaan. De GGD staat voor de moeilijke taak om binnen anderhalve maand ongeveer negen miljoen prikken te zetten”, zegt fractievoorzitter Roger Tonnaer. „Dat vergt veel van de medewerkers van de gezondheidsdienst. Er zijn zowel extra prikkers als vaccinatielocaties nodig.”

In Hoorn is, na het sluiten van vaccinatielocatie (ijsbaan) De Westfries, nog geen geschikte vaccinatielocatie gevonden. Inwoners moeten nu voor een boosterprik naar Hem, Alkmaar, Purmerend of Middenmeer. Tonnaer vindt dat de inwoners dicht bij huis gevaccineerd moet worden. „Vooral voor oudere inwoners is het reizen daarnaartoe een probleem. Hoorn moet, met bijna 75.000 inwoners, een eigen vaccinatielocatie hebben. Wij doen daarom een beroep op het college om de GGD te helpen bij het zoeken naar een vaccinatielocatie in Hoorn.”

„Er is sprake van een noodsituatie en daarom moet niet alleen gezocht worden naar ideale locaties. Ook mindere locaties kunnen geschikt zijn. Hier geldt ‘nood breekt wet’. Wij vertrouwen erop dat de gemeente samen met de GGD binnen uiterlijk een week een vaccinatielocatie in Hoorn vindt.”

Marieke van Leeuwen laat namens de gemeente Hoorn weten dat een prikpunt in Hoorn ’een grote wens’ is. „Er wordt aan gewerkt, maar de GGD is uiteraard in de lead. Ze zetten nu groot in op het opschalen van bestaande locaties, voordat ze weer nieuwe openen. Daar gaat alle prioriteit naar uit. Kwetsbare mensen die niet of lastig kunnen reizen worden via huisartsen en ambulante GGD-teams geprikt.”

Lees ook: GGD gaat kwetsbare kinderen in Noord-Holland Noord vaccineren tegen corona

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen