Gestopte zwemmer Ferry Weertman in atletencommissie NOC*NSF

Ferry Weertman.

Ferry Weertman.© Foto: ANP/Jeroen Jumelet

ANP
Naarden

Ferry Weertman heeft zijn zwemcarrière beëindigd, maar de olympisch kampioen van Rio 2016 in het open water gaat wel de belangen van Nederlandse topsporters behartigen. Weertman is een van de zes nieuwe leden van de atletencommissie van sportkoepel NOC*NSF.

„Zeggen dat dingen niet goed zijn of beter moeten, dat kan iedereen”, aldus Weertman. „Maar er zijn maar weinig mensen die zich echt willen inzetten voor verandering. Ik kijk er naar uit om de topsporters van Nederland te ondersteunen in het waarmaken van hun dromen.” De 29-jarige Weertman besloot enkele weken geleden te stoppen met zwemmen en zich te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.

Skeletonster Kimberley Bos treedt na de Olympische Spelen van begin volgend jaar in Beijing ook toe tot de atletencommissie. De andere nieuwe leden zijn beachvolleybalster Madelein Meppelink, atlete Marit Dopheide, roeier Jasper Tissen en paralympisch alpineskiester Barbara van Bergen.

„We waren blij met de hoeveelheid aanmeldingen en het feit dat er een mooie verkiezing plaatsgevonden heeft, waarbij de topsporters gekozen hebben”, aldus voorzitter Hinkelien Schreuder, die na drie termijnen de atletencommissie verlaat. „We hebben alle kandidaten gesproken en het viel op hoe gedreven ze zijn. Ook heeft een aantal van hen al ervaring in het bedrijfsleven of als atletenvertegenwoordiger. Zo brengen de nieuwe leden niet alleen frisse energie mee, maar ook specifieke expertise en ervaring.”

Lees ook: Olympisch kampioen Ferry Weertman neemt afscheid van de zwemsport: ’Ik wil mijn hersenen voor iets anders gebruiken’

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen