25ste Bouwhuis-project opgeleverd. Leerlingen renoveren woning in Hilversum-Noord naar toekomstbestendig huis met energielabel A

,,Het is een mooie leeromgeving voor jonge mensen die graag met hun handen werken.”

,,Het is een mooie leeromgeving voor jonge mensen die graag met hun handen werken.”© Foto: De Alliantie

Eddie de Paepe
Hilversum

De samenwerking tussen de Alliantie, Bouwmensen en Goois Bouwbedrijf heeft geresulteerd in 25ste Bouwhuis project.

Leerlingen van vmbo College De Brink in Hilversum en College Hilfertsheem in Laren startten in september met de volledige renovatie van een woning aan de Koomanstraat in Hilversum. Onder begeleiding van een mbo-student van het RocvA en een leermeester van Goois Bouwbedrijf biedt deze woning een nieuwe bewoner een comfortabel thuis met energielabel A.

Toekomstbestendig

Het verouderde pand is helemaal gestript en vervolgens toekomstbestendig gemaakt met een nieuwe keuken, vaste trap naar zolder, toilet, badkamer, nieuwe kozijnen in de achtergevel en nieuwe CV-installatie. Door alle isolerende maatregelen is het er koel in de zomer en warm in de winter (energielabel A). Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen en duurzame materialen. De woning heeft lage stookkosten, mede door de centrale WTW (warmteterugwin-unit) en de censorgestuurde afzuiging van diverse ruimtes.

Trots

,,We zijn ongelofelijk trots op dit team”, melden Ben Raven en Ruud de Koning, projectleiders van de Alliantie. ,,Wij hebben er alle vertrouwen in dat alle leerlingen een mooie toekomst in de bouwwereld tegemoet gaan. Het is een mooie leeromgeving voor jonge mensen die graag met hun handen werken. Het project Bouwhuis in het Gooi laat jongeren in praktijk leren én moet jongeren enthousiasmeren om weer voor de bouw te kiezen.”

(tekst loopt door onder de foto)

Vijftien jaar

In 2006 is gestart met het Studenten opleidingshuis in het Gooi. De Alliantie Gooi en Vechtstreek stelt al vijftien jaar woningen beschikbaar en maakt het financieel mogelijk om dit project in stand te houden. Jaarlijks zijn er twee Bouwhuis-projecten. De ene woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van Hilfertsheem College en College De Brink onder begeleiding van een mbo-student. De tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een RocvA mbo-student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen