Opnieuw streep door Egmond Halve Marathon en Egmond-Pier-Egmond wegens corona

Net als vorig jaar is een streep gegaan door de Egmond Halve Marathon.

Net als vorig jaar is een streep gegaan door de Egmond Halve Marathon.© Foto ANP/Koen van Weel

Van onze verslaggever
Egmond aan Zee

Egmond-Pier-Egmond en Egmond Halve Marathon gaan op zaterdag 8 en zondag 9 januari niet door. Organisator Le Champion vindt het vanwege de huidige coronamaatregelen en de opkomst van de omikronvariant ’niet verantwoord’ beide sportevenementen te laten plaatsvinden en heeft daarom zowel de mountainbikstrandrace als hardloopwedstrijd afgelast.

Voor de populaire winterklassieker Egmond Halve Marathon hadden zich 18.000 hardlopers ingeschreven. De deelnemers lopen over het strand van Egmond naar Castricum en keren via de duinen terug. Vorig jaar ging er ook al een streep door de hardloopwedstrijd vanwege corona.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ook Egmond-Pier-Egmond kan opnieuw geen doorgang vinden.

Ook Egmond-Pier-Egmond kan opnieuw geen doorgang vinden.© Foto ANP/Remko de Waal

Ruim 3500 fietsers hadden zich aangemeld voor de strandrace op de mountainbike van Egmond aan Zee naar de pier in Velsen-Noord en weer terug.

,,Een optelsom van factoren brengt te veel risico’s met zich mee, waaronder de beperkte binnencapaciteit op basis van anderhalve meter afstand in relatie tot de weersomstandigheden in januari, alsook het busvervoer van alle deelnemers en toeschouwers richting Egmond aan Zee. Bovendien is de opkomst van de omikronvariant van het coronavirus zorgwekkend te noemen’’, lichtte Le Champion het besluit toe.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen