Station Driehuis heropend zonder feestje, maar met een lint

Station Driehuis is bijna de gehele verbouwing in gebruik geweest.

Station Driehuis is bijna de gehele verbouwing in gebruik geweest.© foto United Photos/Toussaint Kluiters

De verbouwing van Station Driehuis is af, met de lift kan iedereen nu naar het perron.

De verbouwing van Station Driehuis is af, met de lift kan iedereen nu naar het perron.© foto United Photos/Toussaint Kluiters

1 / 2
Susanne Moerkerk
Driehuis

De klus is geklaard, station Driehuis is officieel heropend. Het station is nu voor iedereen toegankelijk, mede door de liften die zijn geplaatst.

Een aantal maanden is er flink doorgewerkt door aannemer K_Dekker aan het station dat al ruim zestig jaar oud is. Er zijn twee lifschachten gebouwd, een leidt naar de tunnel, de ander naar het perron. Ook het meubilair is vernieuwd en er zijn nieuwe overkappingen geplaatst. Het station zou eigenlijk feestelijk geopend worden, maar dat ging uiteindelijk niet door. Wethouder Bram Diepstraten heeft met de regiodirecteur van Prorail en de regiodirecteur van de NS nog wel symbolisch een lint doorgeknipt.

(Tekst gaat door onder de foto)

De tunnel onder station Driehuis glimt weer.

De tunnel onder station Driehuis glimt weer.© foto United Photos/Toussaint Kluiters

Trappen

Het treinstation is vrijwel de gehele verbouwing in gebruik geweest. Dat leverde hinder op voor de gebruikers, vooral om de perrons te kunnen bereiken. De tunnel naar het perron was van 15 maart tot en met eind oktober dicht. Om het station toegankelijker te maken, moest het eerst van extra trappen worden voorzien. Een speciale looproute met flink wat treden ging buiten het station om, via het viaduct, naar de andere kant van het station. De trappen zijn inmiddels weer weggehaald.

(Tekst gaat door onder de foto)

De liften bij station Driehuis zijn de grootste toevoeging bij de verbouwing.

De liften bij station Driehuis zijn de grootste toevoeging bij de verbouwing.© foto United Photos/Toussaint Kluiters

Prorail is alle stations in Nederland beter toegankelijk aan het maken. Nu zijn er nog acht stations die aangepast moeten worden

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen