Leerlingen Martinuscollege nemen Christmas Carols op voor bewoners van verpleeghuis. En ook de lerares Engels zingt mee. ’Iets doen voor een ander, dat past bij de kerstgedachte’

Het Christmas Choir van het Martinuscollege tijdens een repetitie.© Foto Joyce Buijsman-Broersen

Judit de Redelijkheid
Grootebroek

De coronamaatregelen dwarsbomen het oorspronkelijke plan voor een liveoptreden. Maar de bewoners van verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek kunnen volgende week toch genieten van de door leerlingen van het Martinuscollege gezongen Christmas Carols. Digitaal.

Het Christmas Choir van de school uit Grootebroek gaat maandag een reeks liedjes opnemen, waar de ouderen dan vervolgens online van kunnen gaan genieten.

Het gelegenheidskoor van het Martinuscollege is ontstaan vanuit de praktijklessen Fast Lane to Cambridge. ,,Deze zijn niet alleen gericht op het behalen van een wereldwijd erkend diploma, maar ook de kennismaking met de Engelse cultuur is een belangrijk onderdeel van de lessen”, vertelt lerares Engels Mimi Janssen. ,,Zo staat er onder andere een reis naar Cambridge op de agenda, wordt er theater gespeeld met een Engels theatergezelschap, bereiden leerlingen een heuse high tea en vormen ze sinds dit schooljaar een Christmas Choir.”

Bevlogen

Het koor, dat iedere maandag repeteert, bestaat uit zo’n twintig enthousiaste leerlingen uit de leerjaren 1 en 2 en staat onder de bevlogen muzikale leiding van oud-leraar James Zwaag. Ook lerares Mimi Janssen is inmiddels koorlid. ,,Dat was niet helemaal mijn insteek toen ik dit bedacht”, vertelt ze lachend. ,,Maar de leerlingen vonden het erg leuk als ik ook mee zou zingen dus dan doe je dat natuurlijk.”

Kerstgedachte

De leerlingen en hun lerares zingen Engelstalige kerstliederen over Jezus en de tijd waarin hij geboren werd. De intentie was om deze Christmas Carols voor de kerstdagen live bij verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek te vertolken. Janssen: ,,Vanwege de coronamaatregelen is dit verpleeghuis nu helaas gesloten. Maar mooi dat we op deze manier evengoed samen iets leuks voor de bewoners kunnen neerzetten. Dat past goed bij de kerstgedachte waarin je iets doet voor een ander.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen