Herfstkampioen FC Volendam voor achttiende keer op rij ongeslagen na 2-3 zege bij Almere City

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een eenvoudige 2-3 overwinning op Almere City. De herfstkampioen van de eerste divisie bleef daarmee voor de achttiende keer op rij ongeslagen.

Lees ook: ’Herfstkampioen! En of dat belangrijk is’ FC Volendam gaat na zege in Almere met heerlijk gevoel de winterstop in

Volendam startte in Almere met Walid Ould-Chikh voor de geblesseerde Dean James. In de rommelige eerste helft was Volendam de bovenliggende partij, die ook de meeste kansen kreeg. Mühren en Ould-Chikh hadden het vizier echter niet op scherp. Almeerder Duijvestijn wel: hij kon simpel binnen tikken nadat doelman Stankovic in de fout ging bij het uitverdedigen.

Trainer Wim Jonk greep in de rust in. Met Kevin Visser en Josh Flint voor Calvin Twigt en Gaetano Oristanio wist Volendam Almere flink onder druk te zetten. Toch leek de thuisclub in de 54ste minuut tegen de verhouding in de marge te vergroten. Stankovic redde echter toen Receveur doorbrak. In tegenaanval was het wel raak via een fraaie volley van Mühren.

Visser (paal) en Mühren (over) waren dicht bij een voorsprong voor Volendam. Die kwam er wel toen Ould-Chick van twintig meter in de verre hoek mikte:1-2. Invaller Ibrahim el Kadiri besliste vervolgens met zijn eerste balcontact de wedstrijd. Duijvestijn tekende kort voor tijd met zijn tweede voor de eindstand.

Scoreverloop: 32. Duijvestijn 1-0, 55. Mühren 1-1, 67. Ould-Chikh 1-2, 74. El Kadiri 1-3, 78. Duijvestijn 2-3.

Almere City: Etemadi; Van Vlerken, Leeuwin (14. Hoogenboom), Rullens, Poll; Receveur (79. Zimmerman), Duijvestijn, Smeets; Puriel (79. Kromah), Arweiler (63. Pouwels), Van Leeuwen (63. Esajas).

FC Volendam: Stankovic; Kasius, Brian Plat, Mirani, Ould-Chikh; Oristanio (46. Visser), Deul, Twigt (46. Flint); Van Mieghem (89. Zeefuik), Mühren, Kaars (73. El Kadiri).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen