GGD opent extra vaccinatielocatie op Hocras-terrein in Bussum. Meer personeel en langere openingstijden om boostercampagne te versnellen. Doorprikken tijdens de feestdagen

Susanne van Velzen
Bussum

In Bussum opent de GGD Gooi en Vechtstreek een extra vaccinatielocatie. Ook wordt er extra personeel ingezet om de boosterprikken te geven. Met de extra inzet zet de GGD alles op alles om de boostercampagne te versnellen.

De vaccinatielocatie opent op 27 december op het terrein van de oude Hocras aan de Franse Kampweg. Door het extra personeel en het nieuwe prikpaviljoen kunnen volgens de GGD Gooi en Vechtstreek alle inwoners van 18 jaar en ouder voor eind januari hun boosterprik halen.

Inwoners worden van oud naar jong uitgenodigd om online een afspraak te maken voor de boosterprik. ’Door iedereen een booster te geven brengen we onze bescherming beter op orde en verminderen we de verspreiding van het virus’, zo meldt de GGD.

Feestdagen

Daarnaast wordt er vanaf volgende week twaalf uur per dag gevaccineerd op de priklocatie aan de Verlengde Zuiderloswal in Hilversum. Op deze manier schaalt GGD Gooi en Vechtstreek op naar ruim 25.000 boosterprikken per week. Dat zijn er vier keer meer per week dan aanvankelijk van de GGD werd verwacht. Ook met de feestdagen wordt er doorgeprikt. De boostervaccinatie kan alleen op afspraak gehaald worden. Dat is volgens de GGD voorwaarde om de operatie voor iedereen efficiënt en veilig te laten verlopen.

GGD Gooi en Vechtstreek heeft er vertrouwen in om deze enorme klus te klaren. René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid Gooi en Vechtstreek: ,,Het is mooi om te zien dat veel medewerkers bereid zijn om extra of langer te werken. Daarnaast zorgen we er samen met detacheringsbureaus voor dat er extra medewerkers geworven worden die wij zo snel mogelijk opleiden om in te zetten.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen