Een pak koffie in het pakket bij de Voedselbank. Met dank aan de Lionsclubs die koffiepunten inzamelen

De actie leverde de Voedselbank vorig jaar een flinke hoeveelheid koffie op. Uiterst rechts Nico Vlaming van Voedselbank. Ernaast Antoine Huiberts (l) en Robbert Kwast van de Lions.

De actie leverde de Voedselbank vorig jaar een flinke hoeveelheid koffie op. Uiterst rechts Nico Vlaming van Voedselbank. Ernaast Antoine Huiberts (l) en Robbert Kwast van de Lions.© Foto Lions

Winnie van Galen
Anna Paulowna

De Lionsclub Anna Paulowna/Breezand gaat koffiepunten inzamelen om daarmee onder meer Voedselbank Kop van Noord-Holland aan een partij koffie te helpen.

De inzet is dat gezinnen, die waardepunten van DE-koffie in huis hebben, deze afgeven bij de inzamelpunten. In ruil daarvoor doneert DE koffie voor de Voedselbank. De actie loopt tot eind januari. Lionsclubs in heel Nederland zamelden vorig jaar 65 miljoen DE-waardepunten in. Inclusief een donatie van de koffiefabrikant leverde dat 134.000 pakken koffie op, die zijn verdeeld over de Voedselbanken in het land.

In deze regio staan de inzamelboxen bij Kapsalon Reus in Anna Paulowna, winkelcentrum Molensluis in Anna Paulowna, Expert aan het Ceresplein in Breezand, bakkerij Bellis in de Hoofdstraat in Hippolytushoef en Beemster in het Makadocentrum Schagen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.