Frans van der Avert vertrekt als directeur van paleis Soestdijk, nog geen opvolger bekend; ’Paleis gaat nieuwe fase in’

Frans van der Avert (links) bij zijn aanstelling in voorjaar 2019, samen met toenmalig mededirecteur Floris de Gelder, die nog datzelfde jaar vertrok.© archieffoto studio kastermans

Eric Lorier
Soestdijk

Directeur Frans van der Avert stopt bij paleis Soestdijk. Van der Avert gaat zich vanaf 1 februari richten op een carrière als zelfstandig adviseur op het gebied van cultuur, erfgoed en citymarketing. Hij blijft op de achtergrond bij Soestdijk betrokken als strategisch adviseur. Het is nog niet bekend wie Van der Avert gaat opvolgen als paleisdirecteur.

Van der Avert werkt bijna drie jaar bij paleis Soestdijk / Made by Holland. Paleiseigenaar Ton Meijer van de MeyerBergman Erfgoed Groep geeft aan zijn directeur met lede ogen te zien vertrekken. ,,We zijn Frans zeer dankbaar voor zijn inzet de afgelopen jaren. Zoals zijn bijdrage aan de doorontwikkeling van Made by Holland en zijn bijdrage aan de verschillende fases van het bestemmingsplanproces. Daarnaast was Van der Avert verantwoordelijk voor de exploitatie en de aansturing van de organisatie. We raken een bevlogen directeur kwijt en zijn hem dankbaar voor wat er onder zijn leiding gerealiseerd is.”

Frans van der Avert zegt de tijd rijp te vinden voor een nieuwe stap, zo laat hij weten in een door de MeyerBergman ErfgoedGroep naar buiten gebrachte verklaring. ,,Na bijna drie jaar werkzaam geweest te zijn voor paleis Soestdijk is de tijd aangebroken voor een nieuwe stap in mijn loopbaan.” Ook speelt mee dat de ontwikkeling van het bestemmingsplan dat de paleisplannen mogelijk moet maken op een haar na helemaal rond is. ,,Nu dat bijna voltooid is gaat paleis Soestdijk een volgende fase in en heb ik besloten me meer te gaan richten op mijn werkzaamheden als zelfstandig adviseur op het gebied van cultuur, erfgoed en citymarketing.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen