Nieuwe kerstboom in een nieuw perk op de hoek van de Pelsstraat in Velsen-Noord

© foto Mediahuis

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Twee Velsense projecten in één foto vastgelegd. Namelijk het ’grijs wordt groen’-initiatief (waarbij tegels worden vervangen door bloemperken) en de jaarlijkse kerstbomen, in dit geval op de hoek van de Pelsstraat/Wijkerstraatweg in Velsen-Noord.

Het eerste project geldt voor acht locaties in IJmuiden-Noord en Velsen-Noord. Zoals op de hoek van de Wijk aan Zeeërweg en de Trompstraat in IJmuiden, waar twee plantperken komen. En in Velsen-Noord bij de Ladderbeekstraat/Watervlietstraat en de kruising Wijkerstraatweg/Pelsstraat waar onder meer heesters, asters en een Japanse sierkers terugkomen voor steen.

De kerstbomenactie wordt op drie plekken in Velsen-Noord gehouden. Maar niet meer bij het Stratingplantsoen. Dit omdat onbekenden drie opeenvolgende jaren de kerstoom in brand hadden gestoken. Een schadepost van ruim 700 euro per keer.

De kerstbomen die dit jaar wel staan in Velsen-Noord, zijn bekostigd door ondernemersvereniging OVVN. Vrijwilligers hebben de bomen neergezet en voorzien van lampjes.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen