Boeren en tuinders pakken uit met West-Friese kerstbox

Smakelijk eten volgens de LTO, op z’n West-Fries.

Smakelijk eten volgens de LTO, op z’n West-Fries.© Aangeleverde foto

Martin Menger
Bovenkarspel

West-Friezen die met de komende kerstdagen iets aparts willen geven, afkomstig uit het land achter de Omringdijk: de agrarische sector presenteert met LTO een West-Friese kerstbox.

De opzet is dat er veel lekkers en gezonds van regionale bodem aan de man wordt gebracht. Dat wil zeggen: de afnemers krijgen een aparte box, zodat ze zelf een heuse kerstmaaltijd kunnen maken. Die desgewenst is aan te vullen met een bier- of wijnpakket van regionale herkomst.

De gedachte is dat West-Friesland eersteklas producten voor in de keuken maakt. Onder de noemer ’Boeren en tuinders pakken uit’ is een smakelijke selectie gemaakt. De opzet is dat de afnemers al de dag voor kerst zo’n beetje alles klaar kunnen maken, zodat op de echte feestdag met geringe moeite een volwaardige maaltijd op tafel staat.

Bestellen kan via de website www.boerenentuinderspakkenuit.nl. Er is een keuze van koe vlees, varkensvlees of vegetarisch. De bestellingen gaan per twee personen. De ophaaldatum is 23 december de gehele dag of 24 december tot 12 uur. Liefhebbers die zich hebben aangemeld, krijgen een digitaal seintje voor plaats en tijd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen