Aantal coronabesmettingen in Noordkop loopt verder terug, maar in week tijd wel zeven inwoners van gemeente Den Helder in ziekenhuis opgenomen

Casper Duin
Den Helder

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de Noordkop blijft verder dalen. Opnieuw is een positief geteste inwoner van de gemeente Den Helder in het ziekenhuis opgenomen.

Het is zevende ziekenhuisopname in een week tijd in Den Helder en Julianadorp. De teller in de gemeente Den Helder staat, sinds de uitbraak in maart 2020, inmiddels op 92 in het ziekenhuis opgenomen inwoners.

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel 42 coronapatiënten: zes op de intensive care en 36 op verpleegafdelingen.

Testbeleid

In de Noordkop zijn er dinsdag negentig nieuwe coronabesmettingen gemeld. Een dag eerder werden nog 180 positieve testuitslagen gemeld. De afname kan te maken hebben met het nieuwe testbeleid: mensen met lichte klachten kunnen eerst een zelftest doen en hoeven zich pas wanneer die op corona wijst zich te laten hertesten door de GGD.

De nieuwe positief geteste personen zijn 44 inwoners van de gemeente Den Helder, 34 van Hollands Kroon en twaalf mensen uit de gemeente Schagen. Op Texel zijn dinsdag geen nieuwe gevallen gemeld. Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Er zijn geen overledenen gemeld. Het aantal coronadoden sinds het begin van de pandemie in Noord-Holland Noord staat op 549, waarvan er 156 afkomstig zijn uit de Noordkop.

Lees ook: Corona-uitbraak in vier van de twintig verzorgingshuizen van Samen

Lees ook: Corona circuleert volop in Noord-Holland Noord. ’Het is beslist erger dan influenza. Kan consequenties hebben voor hersenen, hart en nieren’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.