Gemeenteraad Hoorn wil Jan Nieuwenburg houden als burgemeester

Burgemeester Jan Nieuwenburg© Foto gemeente Hoorn

Michiel Snik
Hoorn

De Hoornse gemeenteraad wil dat Jan Nieuwenburg de komende zes jaar de burgemeester blijft. Achter gesloten deuren is dinsdag gestemd over zijn herbenoeming. Of unaniem voor Nieuwenburg is gekozen, is niet duidelijk. De stemverhouding is altijd geheim, zo laat de woordvoerder van de gemeente weten.

De gemeenteraad vindt de burgemeester ‘toegankelijk, benaderbaar en besluitvaardig’, zo meldt de gemeente in een persbericht dinsdagavond. Daarom besloot de raad Jan Nieuwenburg voor te dragen voor herbenoeming.

Nieuwenburg is sinds 17 mei 2016 burgemeester van Hoorn. Zijn ambtsperiode van zes jaar eindigt op 16 mei 2022. De gemeenteraad besloot de burgemeester voor te dragen voor herbenoeming. De Commissaris van de Koning stuurt deze voordracht door naar de minister van Binnenlandse Zaken en uiteindelijk wordt de burgemeester herbenoemd door de Kroon; de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken.

Netwerk

De gemeenteraad vindt dat de burgemeester complimenten verdient voor zijn inzet en energie, zo melden ze in een eigen persbericht. ,,Jan Nieuwenburg is als burgemeester toegankelijk benaderbaar en besluitvaardig’’, laat Robert Vinkenborg, voorzitter van de vertrouwenscommissie die herbenoemingsprocedure heeft begeleid weten. ,,Hij is naar buiten gericht, doet het goed in de regio en heeft een goed netwerk.’’

Nieuwenburg laat op zijn beurt via het persbericht weten het een grote eer te vinden dat de raad hem opnieuw voordraagt als burgemeester: ,,Het is een groot cadeau om burgemeester van Hoorn te zijn. Ik voel me verbonden met de mensen die onze stad en dorpen maken. Ik kijk er met veel plezier naar uit om ook de komende jaren met onze inwoners en ondernemers, de organisatie, het stadsbestuur én de regio te blijven werken aan onze ambities.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen