Veel hulp aangeboden bij kerstlunch-actie van familie Karsten uit Blokker voor Prinses Maxima Centrum

Afgelopen weekend werd hard gewerkt aan de kerstlunchpakketten en dat gaat deze week door.

Afgelopen weekend werd hard gewerkt aan de kerstlunchpakketten en dat gaat deze week door.© Foto aangeleverd

Martijn Mak
Blokker

Vanuit allerlei hoeken krijgt de familie Karsten uit Blokker hulp aangeboden bij hun actie voor het Prinses Maxima Centrum.

Buren, klanten, mensen die het artikel over de actie in het Noordhollands Dagblad hebben gelezen en graag willen helpen, de Whatsapp van Frank Karsten is maandagochtend ’geëxplodeerd’. „Ze willen helpen met inpakken en zelfs kerstlunchpakketten voor ons vervoeren.”

Iets dat hij in coronatijd niet had verwacht. „Hier word ik heel blij van.”

Samen met zijn vrouw Jasmijn, directeur van de Purmerendse basisschool De Marimba, bedacht hij de actie. Vorig jaar vond deze voor het eerst plaats, dit jaar is de tweede editie. Scholen kopen kerstlunchboxen voor hun leerlingen en een deel van de opbrengst gaat naar het Prinses Maxima Centrum. Afhankelijk van alle kosten, voor inkoop, vervoer en materialen, loopt het vaste sponsorbedrag van 2.000 euro verder op.

(Tekst gaat door onder de foto)

In de Blokkerk in Blokker worden kerstlunchpakketten ingepakt.

In de Blokkerk in Blokker worden kerstlunchpakketten ingepakt.© Foto aangeleverd

Dozen vervoeren

Een van de klanten van Franks reclamebureau Groeier, Richard Eikhoudt van ’Gemini Teak decks’ in Enkhuizen, hielp al met zijn familie bij het inpakken van de dozen. „En hij heeft nu ook nog aangeboden om deze te gaan vervoeren naar de scholen.”

Daarnaast helpen onder meer buurvrouw Marian Tensen uit Blokker en Theo en Monique Deen uit Hoogkarspel. „Naar aanleiding van het artikel in het NHD meldden een boel mensen zich, waaronder Frits en Nel Entius. Zij komen helpen inpakken.”

Voor de actie is het wel handig als de scholen nog even open blijven, voor de kerstvakantie. De uitkomst van de aankomende coronapersconferentie is daarom nog even spannend. Karsten: „Als deze eerder dicht gaan, moeten we alles heel snel vervoeren.”

Jasmijn Karsten, samen met haar man Frank initiatiefnemer van de actie.

Jasmijn Karsten, samen met haar man Frank initiatiefnemer van de actie.© Foto aangeleverd

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen