Nachtelijke verkeershinder Kooybrug en Balgzandbrug (N99), beide bruggen gaan nacht dicht

De Balgzandbrug.

De Balgzandbrug.© Archieffoto

van onze verslaggeefster
Den Helder

Rijkswaterstaat voert in de nacht van 15 op 16 december testen uit aan de Kooybrug en in de nacht van 16 op 17 december aan de Balgzandbrug (N99). Zowel de Kooybrug als de Balgzandbrug zijn daarom één nacht in beide richtingen afgesloten.

Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot dertig minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Aan het begin van de maand waren beide bruggen ook afgesloten wegens werkzaamheden. Destijds is er regulier onderhoud uitgevoerd. Tijdens de afsluiting deze week worden FIT-testen gedaan. FIT staat voor Functionele Inspecties en Testen. Met deze jaarlijkse testen kijkt Rijkswaterstaat naar de technische staat van de bruggen.

Afgesloten

De Kooybrug is in beide richtingen afgesloten van woensdag 15 december 23 uur tot donderdag 16 december 7 uur ’s ochtends. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder.

Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.

De Balgzandbrug is in beide richtingen afgesloten van donderdag 16 december 23.59 uur tot vrijdag 17 december 5 uur ’s ochtends. Verkeer vanaf de N99 (Den Helder) wordt omgeleid via de N249, N248 en de A7 richting Den Oever.

Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N99, A7 en de N248 richting Den Helder.

Lijndiensten

De parallelbaan blijft gedurende de afsluitingen toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.