Muiderslot drie maanden lang in winterse sferen. Binnen is het warm en gezellig, buiten gaan de schaatsen onder

Schaatsen tegen het decor van het Muiderslot, hoe romantisch wil je het hebben?

Schaatsen tegen het decor van het Muiderslot, hoe romantisch wil je het hebben?© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Mirjam van Twisk
Muiden

Het Muiderslot verkeert sinds dit weekend in winterse sferen. Binnen is het warm en gezellig, terwijl buiten ouderwetse winterpret beleefd kan worden op de ijsbaan in de kasteeltuin. Het Winterkasteel is tot en met 6 maart te bezoeken.

Schaatsen tegen het decor van een middeleeuws kasteel, hoe romantisch wil je het hebben? Dat moeten ook de eerste liefhebbers gedacht hebben, die zaterdag, direct na de opening van de baan, de ijzers onderbonden. Iedereen die een entreekaartje voor het slot koopt, kan gratis het ijs op. Eigen schaatsen meebrengen mag, mits het geen noren zijn. Ook kunnen er ter plekke schaatsen worden gehuurd voor drie euro per paar.

Wie koud is geworden van de ijspret of de snertwandelingen door de tuin, kan binnen opwarmen Het kasteel is deze winter sfeervol versierd. De haardvuren branden, de kaarsen zijn aan en er wordt warme chocolademelk geschonken. In de Ridderzaal is speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Bedoeling is bezoekers een idee te geven hoe kasteelbewoners uit het verleden de winter doorkwamen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen