17.500 kerstige lunchboxen vullen voor kinderen: een ’pittig klusje’ voor de familie Karsten

Ruim 17.000 dozen inpakken: een hele klus.

Ruim 17.000 dozen inpakken: een hele klus.© Foto aangeleverd

Monique Bankras
Blokker

Zelfgemaakte pannenkoeken en worstenbroodjes van huis meenemen voor het jaarlijkse kerstdiner op school? Dat is in coronatijd niet de bedoeling.

Jasmijn Karsten uit Hoorn, directeur van basisschool De Marimba in Purmerend, bedacht samen met haar man Frank Karsten een kerstige lunchbox met verpakte producten voor kinderen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Jasmijn Karsten, directeur van basisschool De Rietlanden in Purmerend.

Jasmijn Karsten, directeur van basisschool De Rietlanden in Purmerend.© Foto aangeleverd

Vorig jaar werden 16.000 doosjes verkocht. ,,De kosten gingen dit jaar omhoog: karton was bijvoorbeeld duurder”, weet Frank. ,,We besloten toen alles zelf maar in te pakken.”

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto aangeleverd

Dat bleek nog een ’pittig klusje’ te worden. Inmiddels is er voor 17.500 kinderen een bestelling geplaatst en dat betekent heel veel doosjes vouwen en vullen. ,,Het is een beetje uit de hand gelopen”, lacht Frank.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto aangeleverd

Hij heeft een reclamebureau in de kerk aan de Westerblokker in Blokker en daar werd dit weekend keihard gewerkt om alle stolletjes, wafels en pakjes hagelslag op de juiste plek te krijgen. Maandagmorgen moeten mensen daar immers gewoon weer aan het werk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Deze doosjes werden ingepakt door mensen van Leekerweide.

Deze doosjes werden ingepakt door mensen van Leekerweide.© Foto aangeleverd

Frank en Jasmijn trommelden familie en vrienden op om te komen helpen. ,,Mensen van vijf vestigingen van Leekerweide helpen ons ook met vouwen en inpakken. Daar zijn we heel erg dankbaar voor.”

Van elk verkocht doosje gaat een deel naar het goede doel: het Prinses Máxima Centrum. In de komende twee weken worden alle doosjes bezorgd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen