Bunschoten overweegt ondergrondse parkeergarage onder het Visrokersplein in hartje Spakenburg; Verkennend onderzoek opgestart

Het Visrokersplein in hartje Spakenburg. Rechtsboven de botterhaven.

Het Visrokersplein in hartje Spakenburg. Rechtsboven de botterhaven.© foto cyclomedia

Eric Lorier
Bunschoten

Bunschoten krijgt er mogelijk een ondergrondse parkeergarage bij. De mogelijkheden worden verkend voor een parkeerkelder onder het Visrokerssplein in het centrum van Spakenburg. Dit deelde wethouder Rick Beukers deze week mee.

Beukers kwam met het nieuwtje tijdens een debat over de parkeerproblematiek in Bunschoten-Spakenburg. Zoals in de meeste plaatsen is ook in Bunschoten een tekort aan plek, met name op de zaterdagen als er ook markt is. Een ondergrondse parkeergarage zou voor flink wat extra parkeercapaciteit zorgen, temeer omdat het parkeren op maaiveld in dat scenario zou blijven bestaan.

Het onderzoek naar een ondergrondse parkeergarage onder het Visrokersplein hangt samen met plannen voor herontwikkeling van het aangrenzende terrein van Lidl en Rabobank aan de Broerswetering. ,,Daarbij wordt ook gekeken naar rijkssubsidie. We onderzoeken of we aanspraak kunnen maken op een regeling die is bedoeld om een impuls te geven aan winkelgebieden.” Beukers komt tegelijk met het goede nieuws ook met een winstwaarschuwing: ,,We verkennen de mogelijkheden, er is dus nog niets definitief.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen