Harddrugs en cocaïnewasserij in Dirkshorn: bedrijfspand zes maanden dicht. Het is het derde pand in de gemeente Schagen dat dit jaar op slot gaat in kader van afschrikbeleid ’Damocles’

© Archieffoto ANP

Richard Zut
Dirkshorn

Burgemeester Marjan van Kampen van de gemeente Schagen heeft woensdag een bedrijfspand gesloten op een door haar om privacyredenen niet nader genoemd adres in Dirkshorn. In het pand had de politie een niet meer in werking zijnde cocaïnewasserij aangetroffen en een geringe hoeveelheid harddrugs.

,,Gelet op de aangetroffen goederen is er sprake van een ernstige situatie’’, laat de burgemeester weten die bij het sluiten van het bedrijfspand het Damoclesbeleid van de gemeente Schagen heeft toegepast. Dat houdt onder meer ook in dat het bewuste bedrijfspand voor zes maanden is gesloten.

Doel hiervan is om de gang naar het pand en de bekendheid hiervan binnen het criminele circuit te doorbreken. ,,Het bestuurlijk optreden is een herstelsanctie en is niet bedoeld als straf. De sluiting van het bedrijfspand is dan ook gericht op het herstel van de situatie en het weren en terugdringen van drugshandel.’’

Verder is de sluiting er op gericht om de rust in de omgeving te herstellen en de openbare orde en rechtsorde te handhaven. Dit is het derde pand dat dit jaar op grond van het Damoclesbeleid van de gemeente Schagen is gesloten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.