Suppen rond het Venidse in Hoornse haven voor goed doel: ’Hoe lang duurt zo’n rondje eigenlijk?’

De Hoornse Marion van der Bijl gaat suppen voor goed doel rond het Venidse, maar zoekt stoere mannen die haar stimuleren.© Foto aangeleverd

Michiel Snik
Hoorn

Je moet wat over hebben voor een goed doel, vindt de Hoornse Marion van der Bijl. Zo’n goed doel is Serious Request 2021. Op 18 december gaat zij daarom rondjes suppen rond het eiland op het Venidse in de Hoornse haven.

Hoeveel rondjes het gaan worden? Marion lacht hard. ,,Eigenlijk geen idee. Hoe lang duurt zo’n rondje eigenlijk? Ik heb ook de afstand van het rondje niet in mijn hoofd. Maar 75 moet haalbaar zijn. Toch?’’

’Stoere man’

Om de lat zo hoog mogelijk te leggen zoekt ze eigenlijk een ’stoere man’, zo zegt ze zelf. Eentje die met haar de strijd aangaat op een plank. Ze heeft daarvoor al een oproep gedaan op 3 FM.

,,Maar helaas heeft zich nog geen stoere man gemeld die de strijd met mij aangaat en waaraan ik mij kan optrekken om zoveel mogelijk rondjes te maken. Ik wil mij per rondje laten sponsoren’’, zegt Marion.

Volgens Google is een rondje rond het Venidse ongeveer 400 meter. Een extra uitdaging vormen de brug naar de Korenmarkt en de bredere overgang naar de Appelhaven.

,,Het water is al behoorlijk koud en behalve een wetsuit draag ik alleen maar een muts om mijn oren warm te houden. Ik hoop dus echt niet in het water te vallen, als ik gebukt onder die bruggen door moet’’, zegt de politica van GroenLinks in Hoorn.

Aanmelden

De tocht over het water begint op 18 december omstreeks 14:30 uur. Mannen die haar staand op een plank willen steunen, kunnen zich aanmelden via de website van GroenLinks. Deze partij doet aan het eind van het jaar ook andere projecten om Serious Request 2021, dat dit jaar in het teken staat van ontbossing en klimaatverandering, te helpen.

Meer informatie over de actie van Marion van der Bijl via: www.npo3fm.nl/kominactie/acties/suppen-voor-3fm-serious-request

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen