Angelique Riemers is Hilversumse vrijwilliger van het jaar, ook De Luisterlijn valt in de prijzen

V.l.n.r. Angelique Riemers, drie trainers van De Luisterlijn en wethouder Karin Walters.© Foto gemeente Hilversum

Leander Mascini
Hilversum

Angelique Riemers is uitgeroepen tot de Hilversumse vrijwilliger van het jaar. Ook De Luisterlijn valt in de prijzen en krijgt de titel vrijwilligersorganisatie van 2021. De prijzen zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt en komen vanuit de gemeente Hilversum en de Vrijwilligerscentrale.

De 49-jarige Angelique Riemers is dertig uur per week vrijwilliger bij wijkcentrum de Koepel aan de Kapittelweg. Daar helpt zij met de planning, organisatie, financiën en de bar. Daarnaast zet zij zich in voor de Buurtmobiel. De vakjury bewondert haar voor haar tomeloze inzet. „Angelique is al zo lang, zo ontzettend belangrijk voor het reilen en zeilen van de Koepel dat ze zelfs meerdere keren is genomineerd. Hier kan de jury alleen maar vol lof over spreken.”

Eenzaamheid

De Luisterlijn is er dag en nacht voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Dankzij de ruim 1500 vrijwilligers is het mogelijk om mensen per mail, telefonisch of via de chat een luisterend oor te bieden. De jury was unaniem in haar oordeel om De Luisterlijn te kiezen als winnaar. Zeker gezien de huidige tijd met corona is eenzaamheid een groter probleem geworden. „Een prachtig initiatief”, aldus de jury.

Inspireren

Wethouder Karin Walters mocht de prijzen uitreiken. Niet toevallig op Nationale Vrijwilligersdag. „Dit jaar reiken de Vrijwilligerscentrale en de gemeente voor het eerst de vrijwilligersprijs uit. Dat doen we om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te laten zien dat we ze waarderen. We hopen met deze uitreiking ook andere mensen te inspireren om vrijwilliger te worden, want dat is gewoon hartstikke leuk.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen