Kunstenaars krijgen hulp van de broedende uil en andere beschermde diersoorten. De vier krijgen nu tot juli de tijd om een andere werkplek te zoeken

Drie van de vier kunstenaars die nog iets meer tijd krijgen om een nieuwe werkplek te vinden. Van links naar rechts Henk Padt, Harry van den Berg en Bram Bus. Wilag Kater ontbreekt op de foto.© Archieffoto

Rob Bakker
Alkmaar

Dankzij de broedende uilen en andere beschermde diersoorten krijgen de vier kunstenaars die al zestien jaar gebruik maken van een voormalige werklocatie van het WNK aan de Boekelermeerweg nog iets meer tijd om een nieuwe werkplek te vinden.

De vier - Bram Bus, Henk Padt, Harry van den Berg en Wilag Kater - hebben nu te horen gekregen dat ze in juli 2022 weg moeten zijn. Tot nu toe was de vertrekdatum 11 januari.

In de Boekelermeer - halverwege de bebouwde kom van Alkmaar en Heiloo - moeten wegen worden aangelegd en komen ook nieuwe bedrijven. De kunstenaars hebben in 2005, toen ze in het pand trokken, al te horen gekregen dat ze daar ooit weer weg zouden moeten.

Rondom de vroegere werkschuur huizen vogels en andere dieren die een beschermde status genieten. Die mogen niet in het broedseizoen worden gestoord voor sloopwerkzaamheden.

De vier kunstenaars blijven op zoek naar een nieuwe plek waar ze (tijdelijk) gebruik van kunnen maken, zoals een leegstaand schooltje, kantoor, bedrijfsgebouw of schuur. Een marktconforme prijs kunnen ze niet opbrengen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.