Formule 1 tegen betaling bij KPN en Ziggo, Zandvoort live bij NOS

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

De Formule 1 is vanaf volgend seizoen tegen betaling te zien bij Ziggo en KPN. De nieuwe houder van de uitzendrechten Nordic Entertainment Group (NENT) maakte bekend dat de races zowel via Ziggo als KPN te zien zullen zijn, waar tot dit seizoen klanten van Ziggo zonder bijbetaling konden kijken. De NOS mag op zijn beurt drie jaar lang de race op Zandvoort live brengen. Ook mag NOS samenvattingen van de overige races uitzenden.

Nu heeft Ziggo de uitzendrechten van de koningsklasse van de autosport nog in handen. Klanten van KPN konden de Formule 1 wel kijken, maar moesten daarvoor extra betalen. Eerder werd bekend dat vaste F1-commentatoren Olav Mol en Jack Plooij van Ziggo niet mee mochten naar Viaplay, van NENT.

De NOS heeft los van de Grand Prix van Zandvoort het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1-seizoen drie minuten van de kwalificatie en een samenvatting van maximaal vijftien minuten van iedere Grand Prix uit te zenden. Bij KPN en Ziggo gaat het om een distributie-overeenkomst.

Abonnement

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat komend jaar op 20 maart van start. Viaplay wordt in Nederland op 1 maart gelanceerd. Naast de formule 1 worden ook andere sporten beschikbaar zoals Duits en Engels voetbal en darten. Daarnaast zendt Viaplay ook films en series uit, ook speciaal voor kinderen.

Een abonnement voor Viaplay gaat 13,99 euro per maand kosten. Het hoofd sport van Viaplay wil geen uitspraken doen over het aantal abonnementen dat de dienst hoopt af te sluiten in Nederland.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.