Stef Klaver snijdt saucijzenlint door: ’En we zijn open!’ Ook moderne snufjes in tijdelijke slagerswinkel Arie Klaver in Makado

’En we zijn open!’ De tijdelijke winkel van Keurslagerij Arie Klaver in het Makado Centrum is vanaf vandaag geopend, na een razendsnelle verhuisactie die drie dagen duurde.© Foto Marc Moussault

Richard Zut
Schagen

Met het doorsnijden van een saucijzenlint opende Stef Klaver woensdagmorgen vroeg samen met het personeel de tijdelijke winkel van Keurslagerij Arie Klaver in het Makado Centrum, op nummer 75 om precies te zijn.

De ruime slagerswinkel is op een paar punten al meteen gemoderniseerd, want er is een nieuw kassasysteem bij de uitgang waarbij vers voorverpakte producten als vlees, vleeswaren en maaltijden door de klanten zelf kunnen worden gescand en afgerekend. „Ook maken we gebruik van duurzame verpakkingen en gebruiken we daardoor veel minder plastic”, aldus Klaver.

(Tekst gaat door onder de foto)

Stef Klaver geeft iedereen de laatste instructies.© Foto Marc Moussault

De keurslager zegt erg blij te zijn met deze tijdelijke locatie. „We maken er hier het beste van en zorgen dat het de klant aan niks ontbreekt. Zelf kijk ik vooral ook heel erg uit naar onze nieuwbouw. Want het zal hier in Makado uiteindelijk best mooi worden allemaal, maar het duurt naar mijn smaak wel heel erg lang met die verbouwing van het winkelcentrum.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Nog snel even overleg bij de broodjesbalie: ’Zo gaan we het doen’.© Foto Marc Moussault

De tijdelijke slagerij winkel Blokker is een stukje weg van de oude vertrouwde stek tegenover Albert Heijn. Maar niet voor lang, want in september - en mogelijk augustus 2022 al - keert de zaak terug in de nieuwe vershal met een moderne slagerij die bijna twee keer zo groot zal zijn als de oude winkel. Met een bovenverdieping voor de personeelskantine en het kantoor.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een nieuw onderdeel in de slagerij van Arie Klaver: zelfscankassa’s.© Foto Marc Moussault

In de nieuwe zaak zal het straks nog veel meer dan nu gaan om beleving, zegt Klaver. „Dan gaan we bijvoorbeeld ook maaltijden klaarmaken, terwijl de klant precies kan volgen hoe we dat doen. Die winkel wordt ook voorzien van de nieuwste technologie, waardoor we nog spaarzamer met energie om kunnen gaan. Tot die tijd draaien we hier vol door. Laat de kerstdrukte maar komen!”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.