Burgemeester Schouten overlegt over extra cameratoezicht in Alkmaarse wijk De Mare

Gert van der Maten
Alkmaar

De Alkmaarse burgemeester Anja Schouten gaat overleggen of er extra cameratoezicht nodig is in De Mare.

Dat zegde ze toe aan de raadscommissie Bestuur & Middelen die vragen had over de toenemende jeugdcriminaliteit in en om het winkelcentrum.

De burgemeester sprak tegen dat er nu geen cameratoezicht zou zijn. Ook in De Mare hangen momenteel camera’s, aldus Schouten. ,,Die hangen daar preventief.” Begin volgend jaar gaat bekeken worden of de verdeling van deze camera’s ’nog wel de juiste is’.

Daarnaast, aldus Schouten, zijn er nog de zogenoemde ’burgemeesterscamera’s’. ,,Daar hangt een ander regime omheen.” Deze camera’s mogen alleen geplaatst worden als daar een duidelijke aanleiding voor is. Een voorbeeld van zo’n camera staat sinds kort in de Thomas à Kempislaan in de wijk Overdie.

Dat is ook het type camera waar de burgemeester nu over gaat overleggen met het OM. Het heten dan wel burgemeesterscamera’s, ,,maar daar mag ik niet in mijn eentje over beslissen.”

Lees ook: Niet alleen in Alkmaar in Overdie, ook in De Mare ’heftige jeugdoverlast’: uitschelden van winkeliers, afpersen van jeugd, drugsmisbruik en diefstal

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.