Plannen voor Escher belevingscentrum in Baarn stranden in een vroeg stadium op rechtenkwestie, vreest VoorBaarn

Enige tijd geleden kwam er bij het Leidse Veilinghuis Onder de Boompjes nog een werk van Escher onder de hamer.© Archieffoto Hielco Kuipers

Alexander Poort
Baarn

Het Escher belevingscentrum dat in Baarn zou komen, gaat mogelijk toch niet door. Die vrees spreekt de politieke partij VoorBaarn uit in vragen aan het college.

Het Escher belevingscentrum zou een eerbetoon moeten worden aan de wereldberoemde graficus. Een groep Baarnaars onder aanvoering van Bert Kranendonk van de Kranendonk Experience Company zette zich in om een dergelijke publiekstrekker naar Baarn te halen. Dat lijkt nu echter van de baan. Het probleem met het belevingscentrum zou te maken hebben met de rechten op het werk van Escher, zo blijkt uit de vragen van VoorBaarn.

De partij wil van het Baarnse college van burgemeester en wethouders weten of de geruchten dat het belevingscentrum niet doorgaat kloppen. ’Klopt onze informatie dat de licentiehouders van de rechten niet mee willen werken?’, sluit de partij de vragen af.

Lees ook: Provinciale steun voor eerbetoon aan een van de grootste Baarnaars ooit: graficus M. C. Escher. ’Komend jaar kunnen we concrete stappen zetten voor ons Escher Beleefcentrum’

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen