Tasjesactie Hoornse bieb voor kansarme kinderen begint hard te lopen

Levi Noë (stadsdichter), Lotte Laan, Eventjeseefje en STHOM (vlnr) met hun tassen.© Foto Bibliotheek Hoorn

Michiel Snik
Hoorn

De Hoornse bibliotheek hoopt weer zo’n 2000 euro op te halen met door vier kunstenaars speciaal ontworpen tassen. Nieuwe leden van de bieb krijgen de tas gratis, anderen moeten drie euro betalen.

De vier kunstenaars van de tas zijn Lotte Laan, Eefje Verdonk (die werkt onder de naam Eventjeseefje), stadsdichter Levi Noë en STHOM (die alleen met zijn kunstenaarsnaam genoemd wil worden).

De opbrengst van de tassen gaat, na aftrek van kosten, naar het goede doel My Book Buddy. My Book Buddy stimuleert het lezen door overal ter wereld kinderbibliotheken op te zetten en gaat er hierbij vanuit dat de boeken ook daadwerkelijk uitgeleend worden. De bibliotheken zijn vaak aan scholen gekoppeld.

Lotte noemt haar tas een ’ode aan het boek’. ,,Een boek lijkt misschien zo vanzelfsprekend, maar met mijn tas wil ik even opfrissen wat we aan een boek hebben. Juist omdat een boek voor kansarme kinderen nog niet vanzelfsprekend is.’’ STHOM meldt dat juist dit aspect voor hem de reden is mee te doen. ,,We kunnen die kinderen met dit project wat bieden.’’ Levi zegt het mooi te vinden dat het idee dat hij in zijn hoofd had uiteindelijk werkelijkheid werd. ,,Ik wilde vooral een interactieve tas maken, waarbij kinderen zelf het uiterlijk kunnen bepalen. Vandaar dat ik een kleurplaattas heb gemaakt. Zo geven de kinderen zelf kleur aan in hun leven.”

Woordvoerder Milet Verberne van de bibliotheek zegt te hopen dat de tassenactie een zelfde opbrengst kent als vorig jaar. ,,Als wij weer die twee mille ophalen zou dat fantastisch zijn. De kunstenaars zijn zelf erg actief op sociale media, je ziet dat de verkoop daar aardig loopt.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen