Fors minder besmettingen daags na ’recorddag’ in Noordkop. Positief geteste inwoner Den Helder in ziekenhuis opgenomen

Casper Duin
Den Helder

In de Noordkop zijn dinsdag 190 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er 131 minder dan maandag toen er een ’recordaantal’ van 321 nieuwe gevallen aan het licht kwamen.

Het gaat om 87 inwoners van de gemeente Den Helder, 55 van Schagen en 48 mensen uit de gemeente Hollands Kroon. Op Texel zijn dinsdag voor het eerst sinds 2 november geen nieuwe besmettingen gemeld.

Dat blijkt uit actuele cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Met de 190 nieuwe besmettingen is in de Noordkop de grens van meer dan 23.000 duizend gepasseerd. In circa negentien maanden tijd is het virus nu bij 23.135 inwoners van de regio ontdekt.

Het aantal ziekenhuisopnames is dinsdag toegenomen met één, een inwoner van de gemeente Den Helder. Het is sinds de uitbraak in maart 2020 de 86ste ziekenhuisopname van een positief geteste inwoner uit Den Helder en Julianadorp.

Er zijn geen overledenen gemeld.

Lees ook: In drie dagen tijd vier sterfgevallen in gemeente Schagen door corona. In Noordkop 809 nieuwe coronabesmettingen, vooral in Den Helder

Lees ook: Mogelijk 1000 coronabesmettingen per dag in regio Zaanstreek-Waterland: twee derde laat zich niet testen

Lees ook: Corona hakt er flink in bij middelbare scholieren in Alkmaar en dan neemt de veerkracht af. ’Er zijn leerlingen die de moed verliezen’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.