Symbolische eerste paal voor sporthal Muiden. Eind 2022 moet het circulaire gebouw klaar zijn

Wethouders Luijten (links) en Eijbersen slaan eerste paal onder toeziend oog van Egbert Jan Rots, directeur van Rots Bouw (voor).© © Bob Awick

Joyce Huibers
Muiden

De symbolische paal voor sporthal Bredius in Muiden is deze week geslagen door wethouders Jorrit Eijbersen en Alexander Luijten. Zonder grote tegenslagen moet de sporthal over een jaar klaar zijn.

De sporthal aan de rand van Muiden wordt zoveel mogelijk circulair gebouwd door bouwbedrijf Rots Bouw. Zo wordt er geen kit of lijm gebruikt waardoor delen van de sporthal los te maken zijn. De wand- en dakpanelen zijn honderd procent recyclebaar en de vloer wordt gemaakt van gerecyclede sportvloeren.

Zonnepanelen

De sporthal bestaat uit drie zaaldelen op de eerste verdieping. Dankzij een lift kunnen ook minder validen gebruik maken van de zaal. Op het dak van de sporthal worden zoveel mogelijk zonnepanelen aangebracht, hiervoor is de lokale energiecoöperatie Wattnu uit Bussum ingeschakeld.

In januari wordt de staalconstructie geplaatst. Als alles verder volgens planning verloopt kan de zaal eind 2022 in gebruik worden genomen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen