Fietstocht met een hapje en een drankje. Kortom: het is weer Bites and Bikes dit weekeinde in de regio Haarlem

Een onvervalste Kaiserschmarn, te veroberen tijdens Bikes and Bites

Een onvervalste Kaiserschmarn, te veroberen tijdens Bikes and Bites© foto pr

Pieter van Hove
Driehuis

Na het succes van de edities in het voorjaar komt er aanstaand weekeinde een vervolg op Bites and Bikes, uitstapjes per fiets langs horecazaken voor een drankje en een hapje.

Zowel zaterdag als zondag zijn er twee routes die door Haarlem lopen. Die van zondag doet ook Driehuis aan. De route Zuid loopt zaterdag via Vooges Centraal, café de Lange Heer, Fishbar Monk, Restaurant de Molenplas. De oostelijke route gaat via het Veerkwartier naar Ome Pietje, dan door naar café de Zwaan en Roast Bistrobar.

De dag erop, zondag, is de noordelijke route: café Middeloo in Driehuis, café de Lange Heer, café de Zwaan en Fishbar Monk. De route Zuid gaat dan via Vooges Centraal, Roast Bistrobar, Ome Pietje en restaurant de Molenplas.

De hapjes bestaan uit: Loaded Fries, oesters, scallop tikka, broodje Duitse worst, sticky rib fingers, crispy duck, Kaiserschmarn, en als dessert crème brûlée. Mensen met een QR-code kunnen op sommige locaties op het terras plaatsnemen. Beide dagen duren tussen 12 en 17 uur. Zie bitesandbikes.nl/routes. Daar kunnen ook tickets (40 euro) worden besteld, inclusief vier hapjes en vier drinks.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen