Man uit Noord-Scharwoude aangehouden als derde verdachte in zaak Sjaak Groot

© Politie.nl

Internetredactie
Heerhugowaard/Berkhout

In het onderzoek naar de dood van de 72-jarige Sjaak Groot heeft de recherche dinsdag in Heerhugowaard een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Noord-Scharwoude.

Sjaak Groot werd op 14 juni in zijn woning aan het Oosteinde in Berkhout neergeschoten.

De 28-jarige man uit Noord-Scharwoude wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij deze zaak en is aangehouden in de penitentiaire inrichting. Hij zat hier al ingesloten vanwege een veroordeling voor een ander vergrijp. Er wordt verder onderzocht wat de rol is geweest van de verdachte in deze zaak. Op dit moment zit hij in volledige beperkingen en wordt geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris die een beslissing zal nemen over zijn voorlopige hechtenis.

De twee eerder aangehouden verdachten, een 27-jarige man uit Alkmaar en een 37-jarige man uit Rotterdam, zitten beide nog vast.

Het onderzoek wordt voortgezet en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lees ook: Tweede verdachte gewelddadige dood Sjaak Groot twee weken langer vastgezet. Net rond brute bende sluit zich na ’mooie aanhouding’

Lees ook: Vermoorde Sjaak Groot wordt op zijn 73e verjaardag niet vergeten. Familie en vrienden steken kaarsen aan bij zijn huis

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.