Trainer van Katwijk en Telstar op cursus met de bondscoach. Anthony Correia is toegelaten tot opleiding Uefa Pro

Anthony Correia doet het dit seizoen goed bij koploper Katwijk.© Foto Orange Pictures/Jan Kruijdenberg

Kees van Dalsem
IJmuiden

Oud-profvoetballer en huidig Katwijk-trainer Anthony Correia (39) is een van de negen deelnemers aan de Uefa Pro-cursus van de KNVB, wat vroeger bekend stond als de opleiding coach betaald voetbal.

’Mister Telstar’ Correia is dit seizoen ook nog assistent-trainer van Andries Jonker bij zijn oude profclub in Velsen-Zuid. Toen hij nog speelde voor de Witte Leeuwen was de IJmuidenaar actief als trainer bij de jeugd van Stormvogels, VSV en KFC. Daarna was hij oefenmeester van de tweede elftallen van De Kennemers en DEM. VVH/Velserbroek was zijn eerste club als hoofdcoach.

Via VV IJmuiden belandde hij in seizoen 2019/2020 bij Odin’59. In Heemskerk maakte hij zo’n indruk, dat hij binnen een seizoen de transfer maakte naar Katwijk. In het vissersdorp zijn ze uiterst tevreden met Correia, die bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark De Krom.

Met zijn ploeg staat hij bovenaan de tweede divisie. Katwijk heeft na dertien wedstrijden al tien punten voorsprong op nummer twee Jong Sparta Rotterdam. Onlangs werd dan ook zijn contract bij Katwijk met een jaar verlengd.

Op de cursus komt Correia een oud-ploeggenoot tegen. Johan Plat, die dit seizoen de leiding heeft over Jong FC Volendam, was twee seizoenen de spits van Telstar. De Duitse assistent van Wim Jonk in Volendam, Matthias Köhler, is ook toegelaten tot de cursus.

Ook de Amerikaan Mark Parsons, de bondscoach van de Oranje vrouwen, is van de partij bij de hoogste trainersopleiding. Net als Jan Sierksma, de coach van AZ onder 18.

De andere deelnemers zijn: Mounir Azaoum (De Graafschap), Anoush Dastgir (bondscoach Afghanistan), Giovanni Franken (ADO Den Haag) en Mark Otten (NEC).

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen