Wimar Jaeger (Oostzaan) wordt waarnemend burgemeester in Scherpenzeel

Wimar Jaeger.© Studio Kastermans

ANP
ARNHEM

Wimar Jaeger wordt de nieuwe waarnemend burgemeester in het Gelderse Scherpenzeel. Jaeger (D66, 56 jaar) volgt Eppie Klein (SGP) op, die op 7 oktober door de Gelderse commissaris van de Koning John Berends werd ontslagen.

Klein heeft zijn ontslag tot aan de rechter bestreden, maar verloor het geding dat hij aanspande tegen de commissaris.

Berends en een minderheid van de Scherpenzeelse raad verweten Klein gebrek aan betrouwbaarheid en integriteit tijdens een hoogoplopende ruzie over een fusie van Scherpenzeel met Barneveld. Die fusie gaat niet door.

Een raadsmeerderheid in Scherpenzeel zag Klein graag terugkeren als waarnemend burgemeester. Volgens de provincie heeft een delegatie van de raad dinsdag echter ingestemd met de aanstelling van Jaeger, die meteen aan de slag gaat. Jaeger blijft in Scherpenzeel totdat daar weer een kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dat zal naar verwachting in het najaar van 2022 zijn.

Jaeger is burgemeester geweest van Oostzaan en loco-burgemeester en wethouder van Hilversum. Ook was hij interim wethouder in Muiden. Volgens de provincie Gelderland is hij een man "die partijen op een aanmoedigende wijze tot elkaar kan brengen".

Lees ook: ’Oostzaners kunnen elkaar meer aanspreken op gedrag’, zegt waarnemend burgemeester Wimar Jaeger bij zijn afscheid

Lees ook: Oud-wethouder Jaeger krijgt schaakpleintje op het Mediapark in Hilversum als dank voor zijn werk: ’Ik hoop dat het gebruikt wordt’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.