Nieuwe testlocatie van GGD in Volendam

De testbus die begin 2021 in Volendam stond.© Archieffoto Pascal Fielmich

Frederique Teillers
Volendam

Aan de Zusterschoolstraat in Volendam is sinds maandag een testlocatie van GGD Zaanstreek-Waterland te vinden.

De mobiele testunit van de GGD is vijf dagen per week open van 9 tot 16 uur. Een afspraak maken is niet nodig, iedereen kan binnen de openingstijden terecht voor een PCR-test. Volgens een woordvoerder van GGD Zaanstreek-Waterland is er een grote vraag naar testen en om iedereen zo goed mogelijk te kunnen bereiken heeft de GGD de testunit in Volendam geopend. „Inwoners uit Volendam en omstreken hoeven dan niet ver te reizen”, zegt de woordvoerder.

De GGD had eerder een testlocatie op de Parallelweg in Volendam, die was in gebruik van januari tot juni dit jaar. Tussen 4 januari en 9 juni zijn daar meer dan elfduizend coronatesten afgenomen. De testlocatie werd opgedoekt omdat halverwege juni het aantal mensen dat zich liet testen drastisch afnam.

Volgens cijfers van het RIVM van maandag 6 december zijn er in gemeente Edam-Volendam 165 mensen per 100.000 inwoners positief getest op het coronavirus. Dat getal ligt met 20 mensen hoger dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Op maandag 6 december zijn er 60 positieve testen gemeld in Edam-Volendam.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.