Burgemeester gooit drugspand aan de Zevenlindenweg in Lage Vuursche drie maanden op slot

Het drugslab werd eind september ontdekt.© archieffoto caspar huurdeman

Eric Lorier
Baarn

Een woning op een bungalowpark aan de Zevenlindenweg in Lage Vuursche is op last van burgemeester Mark Röell voor drie maanden gesloten na de vondst van een drugslab. Dat heeft de gemeente Baarn maandag bekendgemaakt.

Het drugslab werd in september ontdekt na een ’melding’, zoals de politie dat vrij standaard verwoord. Daags daarvoor was er sprake van een omvangrijke dumping van een grote partij chemisch drugsafval op nauwelijks een steenworp afstand van het laboratorium in de woning. Er is niet per se een verband tussen beide zaken.

Bij de ontdekking van het drugslab vond de politie ook grondstoffen voor de productie van illegale harddrugs. Conform het beleid om streng op te treden in dergelijke gevallen is de woning door burgemeester Röell voor drie maanden gesloten. Gedurende deze periode mag de woning ook niet worden verhuurd.

Burgemeester Röell: „De criminaliteit rond illegale drugs pakken we hard aan. Als samenleving moeten we ons blijven inspannen om te voorkomen dat drugscriminelen voet aan de grond krijgen en de rechtsorde ondermijnen. Dat is dus geen ’ver-van-mijn-bedshow’, maar geldt ook in Baarn.”

Lees ook: Drugslab ontmanteld op bungalowpark Lage Vuursche, politie doet inval [video]

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen