Relationeel conflict mogelijk aanleiding voor ontploffing in woning Wieringerwerf. Getuige heeft zich bij politie gemeld

© Foto Glocal Media

Casper Duin
Wieringerwerf

De ontploffing zaterdagavond in een woning aan de Brinkweg in Wieringerwerf lijkt het gevolg te zijn van een relationeel conflict, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Die baseert zich daarbij op de gesprekken die zijn gevoerd met aanwezigen. De toedracht van de explosie in het huis en de vernieling van de auto van het slachtoffer wordt nader onderzocht door de politie. „De wijkagent is er - ook - druk doende mee”, zo meldt de politiewoordvoerder.

Vanwege de ernst van de zaak deed de politie zondagochtend een oproep aan getuigen om zich te melden. Dat heeft geleid tot een melding. In deze zaak zijn tot op heden geen aanhoudingen verricht.

In de woning aan de Brinkweg werd zaterdagavond rond 22.15 uur een brandend voorwerp naar binnen gegooid. Dit projectiel kwam in de woning tot ontploffing waarna er brand ontstond. De 22-jarige bewoonster raakte hierbij licht gewond. De woning is door de brand flink beschadigd. Ook is de auto van de slachtoffers vernield. Eerder waren de ruiten van de voordeur van het huis door meerdere personen ingeslagen.

Lees ook: Vrouw loopt verwondingen op bij explosie in woning Wieringerwerf [update]

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.