Van Kinsbergenbrug in Den Helder blijft nog even gesloten voor schepen door defect aan besturingssysteem

Verkeer over de Van Kinsbergenbrug is weer mogelijk. Door een defect in het besturingssysteem kan de brug nog niet open.© Foto Redmouse

De tent is inmiddels weg, de Van Kinsbergenbrug is weer geopend voor het wegverkeer. Schepen moeten door een defect in het besturingssyteem nog even omvaren.© Archieffoto

1 / 2
Marischka de Jager
Den Helder

Door een defect aan het elektronisch besturingssysteem kan de Van Kinsbergenbrug nog niet open voor het vaarverkeer. Verwacht wordt dat het probleem woensdag wordt opgelost.

De Van Kinsbergenbrug zou eigenlijk maandag officieel worden heropend, maar dat is nu uitgesteld.

„We kwamen er vrijdag achter dat er een elektronisch component in het besturingssysteem van de brug het heeft begeven. Dat heeft niks met de renovatie van de brug te maken. Dat had elk moment kunnen gebeuren”, zegt Maarten Boer, projectleider namens Port of Den Helder. „De onderdelen zijn in deze tijd lastig te krijgen, maar inmiddels her en der in het land bij elkaar gescharreld bij verschillende leveranciers.”

De verwachting is dat het euvel woensdag is opgelost en de brug dan weer open kan voor vaarverkeer. Tot die tijd kunnen schepen tot dertig meter lengte omvaren via de Zeedoksluis en het Boerenverdriet. Dit moest vorige week ook al toen het dek met een tent was overspannen voor het aanbrengen van een asfaltlaag.

Het wegverkeer kan al sinds dit weekend weer gebruik maken van de Van Kinsbergenbrug. En daarmee is alles precies volgens planning verlopen.

„Alles is gelukt binnen de tijd”, zegt Roald van der Slikke van de firma Griekspoor die het wegdek onder handen heeft genomen. „Een prachtige klus en een enorme prestatie. We hebben er zes weken lang, zeven dagen in de week aan gewerkt. Dat de brug nu niet open kan door een elektronisch probleem is helaas overmacht.”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.