Ajax komt met zege op Sporting in select groepje clubs

Antony en Erik ten Hag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Champions League wedstrijd tegen Sporting CP.© Foto ANP

ANP
AMSTERDAM

Ajax wil zich dinsdagavond met een zege op Sporting Portugal bij een select groepje clubs in de Champions League scharen. Slechts zes clubs slaagden er eerder in de poulefase zonder puntenverlies af te sluiten.

Real Madrid overwinterde in de seizoenen 2011/2012 en 2014/2015 zonder verliespunten in de Champions League. AC Milan (1992/93), Paris Saint-Germain (1994/95), Spartak Moskou (1995/96), Barcelona (2002/03) en Bayern München (2019/20) haalden een keer de volle score van 18 punten in de groepsfase.

Ajax won dit seizoen de eerste vijf duels van de groepsfase van de Champions League, net als Bayern München en Liverpool. De koploper van de Eredivisie is al zeker van de groepswinst en een plaats in de achtste finales.

Haller kan in voetsporen Ronaldo treden

Sébastien Haller kan dinsdagavond in de voetsporen van Cristiano Ronaldo treden. De spits van de club uit Amsterdam kan een record van de Portugees evenaren door in alle zes groepsduels te scoren. Ronaldo deed dat in het seizoen 2017/2018 voor Real Madrid.

De 27-jarige Haller debuteerde dit seizoen in de Champions League met vier doelpunten tijdens het gewonnen uitduel met Sporting (1-5). Hij is na vijf duels gedeeld topscorer in de Europese koningsklasse. Haller heeft net als de Poolse spits Robert Lewandowski van Bayern München al negen keer gescoord.

Lewandowski en Ronaldo hebben dit seizoen net als Haller in alle vijf groepsduels doel getroffen.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen