In drie dagen tijd vier sterfgevallen in gemeente Schagen door corona. In Noordkop 809 nieuwe coronabesmettingen, vooral in Den Helder

Casper Duin
Schagen

In drie dagen tijd zijn er door het coronavirus vier overledenen gemeld in de gemeente Schagen. In de Noordkop kwamen er in die periode 809 besmettingen bij.

Waar de gemeente Schagen afgelopen vrijdag in de cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Noorden nog 64 coronadoden telde, daar is de teller inmiddels opgelopen naar 68. Deze gemeente kent het hoogste sterftecijfer van de vier Noordkop-gemeenten. In Den Helder bezweken 44 inwoners aan het virus, in Hollands Kroon 36. Op Texel kostte het virus tot op heden aan vier bewoners het leven.

Het aantal ziekenhuisopnames nam de afgelopen drie dagen toe met twee: een inwoner van de gemeente Schagen en iemand uit Hollands Kroon.

Verder kwamen er in de Noordkop vanaf zaterdag tot en met maandag 809 nieuwe besmettingen aan het licht. Het gaat om 366 inwoners van de gemeente Den Helder, 208 van Schagen, 206 mensen uit de gemeente Hollands Kroon en 29 Texelaars.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.