Inzameling na verwoestende brand Wijdenes; teller staat al op ruim 4600 euro

Van de boerderij bleef weinig over.© Foto Mediahuis

Eric Molenaar
Wijdenes

Voor de familie Visser, wiens stolpboerderij in Wijdenes donderdagavond volledig werd verwoest door brand, is een inzamelingsactie gestart.

De panden van Nelly’s bed en breakfast en tearoom The Robin, naast de boerderij, bleven behouden.

De inzameling is door Ina Bot mede namens haar dochter Lutania Coester op Doneeractie.nl gezet ’voor een nieuwe start van tearoom The Robin’. ,,Door een allesverwoestende brand zijn deze lieve mensen alles kwijtgeraakt. Doneer, hoe klein ook, alles helpt.’’, schreef Ina. Zondagavond laat was al ruim 4600 euro binnen.

Stefan en Lisanne, familie van de gedupeerden, doneerden zondag het hoogste bedrag tot dan toe: 1000 euro. ’Hartverscheurend! Hou jullie haaks!!’ zetten ze erbij.

Ina Bot is blij dat er heel veel mensen zijn die willen helpen. ,Er is veel nodig. Zaken die wij als heel gewoon zien, maar die Nelly en Peter niet meer hebben. Zoals kleding, een hondenmand, hondenbrokken, handdoeken en ook kleine dingen zoals een nagelknipper, een kam, tandenborstels.’’

Bij haar dochter, die sinds vier jaar bij de tearoom werkt, worden door ’iedereen’ spullen gebracht die wellicht bruikbaar zijn. ,,Waar een klein dorp groot in kan zijn’’, zegt Ina trots.

Lees ook: Slachtoffers brand wonen nu noodgedwongen in hun vakantiehuis in Wijdenes: ’Onze boerderij is helemaal weg’

Lees ook: ’Ik heb alleen nog mijn sloffen’. Brand verwoest stolpboerderij Wijdenes

Lees ook: Ravage is compleet na verwoestende stolpbrand in Wijdenes

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen