Vrouw loopt verwondingen op bij explosie in woning Wieringerwerf [update]

© Foto’s: GLOCALmedia

1 / 6
Internetredactie
Wieringerwerf

Een 22-jarige vrouw heeft zaterdagavond verwondingen opgelopen bij een explosie in haar woning op de Brinkweg in Wieringerwerf. De politie vermoedt dat er een conflict aan het incident voorafging.

De twee bewoners van het huis lagen te slapen toen ‘meerdere personen’ de ramen van de voordeur insloegen, laat de politie weten. De ruiten van hun auto, die voor de woning geparkeerd stond, werden eveneens ingeslagen.

De brandweer werd even voor 22.30 uur opgeroepen. In de gang van de woning bleek een brandend voorwerp naar binnen te zijn gegooid. Dat explodeerde en veroorzaakte brand.

De 22-jarige bewoonster raakte hierbij lichtgewond en heeft enkele verwondingen aan haar armen en benen opgelopen. Ze is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De brandweer hoefde geen bluswerkzaamheden te verrichten, maar heeft wel een controle uitgevoerd. De woning raakte beschadigd, maar niet bekend is hoe groot de schade is.

De politie heeft een gebied rondom de woning en auto met lint afgezet; er zal nog forensisch onderzoek plaatsvinden. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Over de toedracht van de explosie is nog niet alles bekend. Enkele buurtbewoners zouden kort voor het incident enkele personen voor de woning hebben gezien, waarna er een harde knal te horen was.

© Foto: GLOCALmedia

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.