Oosterend is VZV de baas in wat qua scores op een handbalwedstrijd lijkt. Flevo pakt eerste periode

’t Veld

Zoals de handbalsters van VZV week in week uit veelvuldig het net weten te vinden, zo waren ook de voetballers dit weekend op dreef. De vijf treffers tegen Oosterend bleken alleen niet voldoende: 5-7.

,,Het leek wel een handbalwedstrijd”, zei VZV-trainer Egbert Kruijer gevat na de op het oog spectaculaire uitslag. ,,Maar zo spectaculair was het niet. We hebben goede hoop gehad dat we in de wedstrijd terug zouden komen, maar bij Oosterend loopt gewoon een heel goede spits. Wat een plaag is die man.” Wat heet: Yorgo Helleman maakte vijf doelpunten. Oosterend-trainer Nico Kremer prees zich gelukkig met die scoringsdrift, want tijdens het duel was hij niet gerust op een goede afloop. ,,In de eerste helft was VZV voetballend beter. Ook toen we na rust met 2-6 voor stonden, bleven ze maar gaan. Het was billen knijpen tot het einde. Voor ons zijn de punten uiteindelijk het belangrijkst.”

De 6-0 zege van Succes voelde voor trainer Wouter Rood als een duidelijk resultaat: ,,Een redelijk eenvoudige overwinning. Na de 2-0 rond de dertigste minuut was het in mijn beleving al gespeeld.” Flevo pakte daardoor de eerste periode.

VZV - Oosterend: 5-7 (1-4).

Doelpunten VZV: Ligthart (3), Burger en Weel.

Doelpunten Oosterend: Helleman (5), De Haan en Vlaming.

Succes - Duinrand S: 6-0 (3-0).

Doelpunten Succes: Kamp (2), J. Norder (2), Kleimeer en Dekker.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen