Angela Esajas van de Driemaster in Almere ’Leraar van het Jaar’; Valérie Ungerer van het Roland Holst College in Hilversum valt net buiten de prijzen

Jasper van der Noordt, Kirsten Cuppen, Angela Esajas en Ismail Aghzanay.© Foto: Marc Godefroy

Eddie de Paepe
Laren

Angela Esajas van de Driemaster in Almere is Leraar van het Jaar in het primair onderwijs geworden. In de categorie voortgezet onderwijs greep Valérie Ungerer uit Soest, docent Frans op A. Roland Holst College in Hilversum, net naast de prijzen.

Tijdens een spannende ontknoping die te volgen was via een livestream, zijn de winnaars van de Leraar van het Jaar-verkiezing bekendgemaakt. Met hun verkiezing zijn deze leraren het komende jaar ook ambassadeur van Leraar24. Ismail Aghzanay, docent Engels aan het Comenius Beroepsonderwijs in Rotterdam, werd Leraar van het Jaar in voortgezet onderwijs. Kirsten Cuppen kwam als beste uit de bus bij het mbo. Zij is docent Nederlands en rekenen bij de opleiding mechatronica, werktuigbouwkunde en metaaltechniek aan het ROC Tilburg. Jasper van der Noordt, docent aan Het Brederocollege in Oud Gastel, was winnend finalist in de categorie speciaal onderwijs.

Tofste beroep

Angela Esajas geeft les aan groep 7/8 op de Driemaster in Almere. Zij is een energieke leerkracht die haar leerlingen het gevoel wil geven dat ze ertoe doen. Ze gelooft niet in zwakke scholen en vindt het beroep leraar het tofste van de wereld: ,,Als leraar vorm je de kinderen, wij zijn hun springplank voor hun professionele leven” De jury oordeelde dat het verhaal van Angela er een is dat binnenkomt. ,,Haar verhaal ademt charisma, authenticiteit en enthousiasme. Ze is een kandidaat die haar rol pakt om het verschil te maken.”

College de Brink

Valérie Ungerer uit Soest was een van de vier finalisten voor leerkracht van het jaar voortgezet onderwijs. De verkiezing Leraar van het Jaar bestaat sinds 1999 en staat in het teken van de waardering van geweldig leraarschap. Uit honderden inzendingen werden in januari twaalf genomineerden digitaal verkozen.

De uitreiking vindt normaal plaats in de Jaarbeurs Utrecht, als afsluiting van de NOT (Nationale Onderwijs Tentoonstelling), maar vanwege de aangescherpte corona-maatregelen was dit nu deels online. Het fysieke deel van de finale vond plaats op College de Brink in Laren.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen