Spaarnestad loopt door stopzetten competitie mooi bekerduel tegen Orion voorlopig mis

Jonathan van Haaster
Haarlem

Na de aangekondigde coronamaatregelen kwam het uitstellen van de topdivisie niet meer als een verrassing bij Spaarnestad. Volleybalbond Nevobo bevestigde afgelopen week dat de één na hoogste volleybalcompetitie en het bekertoernooi voorlopig zijn uitgesteld.

Over het lot van het bekertoernooi was vorige week lange tijd nog onduidelijkheid. De eredivisie gaat namelijk ’gewoon’ door, waardoor er wat hoop op coulance was. Spaarnestad zou afgelopen zaterdag in de derde ronde uitkomen tegen Orion, koploper van de eredivisie.

Hoop

„We hadden wat stille hoop dat het bekertoernooi nog zou doorgaan, maar helaas is dat niet het geval”, vertelde Pilon. „Aan de andere kant is het ook zo dat er ongelijkheden gecreëerd zouden worden als Orion wel vooraf kon trainen en wij niet. Na het nieuws van de Nevobo hebben we direct een verzoek ingediend bij ons bestuur om te kunnen blijven trainen op zaterdagen. Daar is uitgekomen dat we voorlopig iedere zaterdag tussen 14 en 17 uur in de Beijneshal kunnen trainen. Het is fijn dat we op deze manier toch nog een beetje kunnen blijven trainen. We zullen toch een beetje fit moeten zijn als de competitie hervat wordt.”

Net als de mannen van Spaarnestad traint ook het vrouwenteam de komende zaterdagen van 14 tot 17 uur in de Beijneshal „We kunnen drie uur met de bal aan de slag, maar voor de rest zullen de dames zichzelf fit moeten houden”, stelt trainer Nico Halsema. „Sommigen worden begeleid in de sportschool, terwijl anderen voor zichzelf trainen. Het is frustrerend dat dit het derde jaar op rij is dat de competitie, in ieder geval voorlopig, niet kan worden afgemaakt. Daar word ik wel een beetje moedeloos van.”

Stoppen

Het (tijdelijk) stopzetten van de topdivisie kan volgens Halsema grotere gevolgen hebben voor het volleybal. „De afgelopen jaren zijn er veel volleyballers gestopt met spelen. De competitie wordt weer onderbroken, dus zullen ze sneller denken aan stoppen. Andere hobby’s, leeftijd en kinderen zijn maar een paar redenen om vaart achter zo’n beslissing te zetten.”

Vooralsnog lijkt een leegloop bij Spaarnestad wel mee te vallen. De naar Inter Rijswijk vertrekkende Ella Gonton heeft haar laatste wedstrijd inmiddels gespeeld, maar zal de komende tijd wel blijven meetrainen met Spaarnestad. „Ella zal intern vervangen moeten worden. Het liefst zonder dat het tweede team daar veel zwakker van wordt, maar daar heb ik, gezien onze vele goede jeugdspelers, alle vertrouwen in. Er is altijd hoop.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen