Opstelling van AZ op twee plaatsen gewijzigd voor thuiswedstrijd tegen Sparta

Yukinari Sugawara in actie tegen Fortuna Sittard, afgelopen donderdag, toen hij als invaller in het veld kwam.© Foto ANP/Ed van de Pol

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ speelt zondagmiddag tegen Sparta met een elftal dat op twee plaatsen anders is dan het team dat afgelopen donderdag speelde.

Trainer Pascal Jansen heeft een basisplaats aan Tijjani Reijnders gegeven. Reijnders vervangt op het middenveld de zieke Jordy Clasie.

Ook Albert Gudmundsson is zijn plek kwijt. De rechtsbuiten, die donderdag tegen Fortuna Sittard nog in de basis stond, wordt vervangen door Yukinari Sugawara.

Op de bank van AZ zit naast de gebruikelijke reserves ook Zico Buurmeester. De 19-jarige speler van Jong AZ kan zijn debuut maken voor het eerste elftal.

Hakon Evjen zit nog niet bij de wedstrijdselectie. De Noor raakte ruim een weken geleden geblesseerd tegen Jablonec (in de Conference League) aan een enkel en is nog niet hersteld van die blessure.

Opstelling AZ: Vindahl; Witry, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Reijnders; Sugawara, Pavlidis, Karlsson.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen