Auto ramt boom in Heerhugowaard; twee mannen ernstig gewond [update, video]

© Foto’s: DNP.NU

1 / 6
Internetredactie
Heerhugowaard

Een auto heeft in de nacht van zaterdag op zondag een boom geraakt op het Stationsplein in Heerhugowaard. Twee mannen van 31 en 26 jaar uit Alkmaar raakten hierbij ernstig gewond.

Het ongeval werd rond 00.45 uur gemeld. Een auto met daarin twee inzittenden was door nog onbekende reden tegen een boom tot stilstand gekomen. Vermoedelijk raakte de auto een stoeprand, waardoor het voertuig was gaan slingeren.

De bijrijder zou door het raam naar buiten zijn gevlogen en kwam op de stoeprand terecht. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder zou even buiten bewustzijn zijn geweest, hij is eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Een ingevlogen trauma-arts reed met de ambulance mee.

Naast het mobiel medisch team en het ambulancepersoneel waren ook de politie en brandweer ter plaatse. Zowel de auto als de boom raakten zwaar beschadigd. Het voertuig is door een berger opgehaald.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De politie vraagt getuigen zich te melden.

© Foto: DNP.NU

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen