’Red de planeet, begin in Soest’: Werkgroep Partij voor de Dieren Soest van start met schoonmaak bij milieustraat De Schans

Werkgroepleden met volle afvalzakken bij De Schans.© Foto Werkgroep Partij van de Dieren

Tamar de Vries
Soest

Onder het motto ’red de planeet, begin in Soest’ heeft de lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren vrijdag de berm en greppel achter de milieustraat aan De Schans van zwerfafval ontdaan.

,,Dat bleek heel hard nodig”, meldt Manda-Marieke Schuurer van de werkgroep. ,,Er lag een enorme hoeveelheid rommel die van het terrein de omgeving in waait.”

De lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren bestaat nog maar kort. De werkgroep is een initiatief van Soesters die de ideeën van de partij om willen zetten in concrete acties.

Het afval uit de containers op het terrein van de RMN waait makkelijk de omgeving in, merkten de leden van de werkgroep. ,,De bermen en de greppel achter de milieustraat bleken vergeven van piepschuim, mondkapjes, papier en ander afval. In no time hadden we vier vuilniszakken gevuld met afval dat over een gebied van amper tweehonderd meter verspreid lag. Het bij hondenuitlaters populaire weggetje is voorlopig weer even schoon. Maar een echte oplossing voor het wegwaaiende afval is het natuurlijk niet.”

Actiepartij

Het is de bedoeling van de PvdD-werkgroep Soest om regelmatig een clean up te organiseren, maar bijvoorbeeld ook filmavonden, excursies en lezingen. ,,Omdat de partij voor de Dieren een actiepartij is, staat ook het op vreedzame en ludieke wijze voeren van actie op lokale of regionale thema’s op het programma. Een ander doel is om toe te groeien naar een politieke fractie.”

Soesters die affiniteit hebben met de partij en met interesse voor de gemeentepolitiek, kunnen zich bij de werkgroep aansluiten om lokale thema voor de werkgroep te volgen en later eventueel deel uit te gaan maken van de politieke kern, meldt de werkgroep in een persbericht.

,,Maar ook mensen zonder politieke aspiraties zijn welkom bij de werkgroep, om gelijkgestemden te ontmoeten, mee te doen aan activiteiten of die te helpen organiseren. Ook zoekt de werkgroep leden die social mediakanalen willen opzetten en beheren.”

Te vroeg

De Partij voor de Dieren zit in de lift, ook in de provincie Utrecht. ,,In steeds meer plaatsen worden lokale werkgroepen opgericht en in steeds meer Utrechtse gemeenten doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Ook Soest is nu een van deze gemeenten, al komen de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 nog te vroeg.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: Soest@partijvoordedieren.nl

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen