Handbalvereniging Vrone heeft na veel overleg besloten om geen wedstrijden te spelen: ’In plaats daarvan trainen we in de weekeinden’

Dion Ferdinandus.

Dion Ferdinandus.© Archieffoto

Robin Kaandorp

Het Nederlands Handbalverbond laat de beslissing om al dan niet te spelen over aan de clubs. Maar dat is niet voor elk team zo eenvoudig. Zeker niet als die ploeg in de eerste divisie uitkomt.

1 Is het voor jullie een optie om door te gaan?

Nee, een week zonder trainen is echt nog wel te doen, maar drie weken vinden we onverantwoord. De eerste divisie is nu eenmaal behoorlijk fysiek. Overigens vinden we bij Vrone dat het bijvoorbeeld ook voor de oudere jeugdteams niet verantwoord is om te blijven spelen zonder training. Daarom hebben we, na veel overleg, als hele vereniging gezegd dat we zolang we niet kunnen trainen, wij ook geen wedstrijden spelen. Gelukkig heeft de NHV gezegd dat dat verder zonder consequenties blijft.

2 Is er voor jullie wel een mogelijkheid om te trainen?

We gaan nu in ieder geval in de weekenden dat we geen wedstrijden hebben wel trainen. Dat is deels om de conditie op peil te houden, zodat we klaar zijn, mocht het seizoen hervat worden. Maar het is daarnaast ook zeker belangrijk voor het teamgevoel. Doordeweeks is het heel lastig om overdag te trainen, omdat iedereen werkt of op school zit. Dus vijf uur trainen doordeweeks is geen optie.

3 Gaan we deze competitie wel afmaken?

Het zou wel heel zuur zijn als het niet zo is. Zeker ook gezien de plek weer we momenteel staan. Ik ga er in ieder geval vanuit dat de bond er alles aan zal doen om de competitie tot een goed einde te brengen. Al is dat voor een deel natuurlijk ook hoop. Qua tijd is er op dit moment nog geen probleem. Er zijn op dit moment nog genoeg mogelijkheden om de achterstallige wedstrijden in te halen. We zullen dan wat meer doordeweeks moeten spelen of de competitie zal wellicht langer doorlopen. En de bond kan er ook voor kiezen om wedstrijden die verder niet meer van belang zijn te laten schieten.

Paspoort

Naam:

Dion Ferdinandus

Leeftijd:

49 jaar

Beroep:

Trainer/coach Vrone/Berdos

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen